BitMEX CEO zegt dat bankfaillissementen voor DeFi’s Gain zijn.

De DeFi-markten kunnen een afzetmarkt bieden voor beleggers in een tijdperk van banken die nul-opbrengst aan spaargeld bieden, zegt BitMEX CEO.

In het kort

  • BitMEX CEO Arthur Hayes zei dat opbrengst landbouwstrategieën retaildeelnemers kunnen aantrekken.
  • Hij zei dat de lage rendementen van de banken ervoor zullen zorgen dat het publiek op zoek gaat naar risicovollere investeringen.
  • De eigenaar van de beurs heeft een portefeuille met de nieuwste DeFi-munten.

Gedecentraliseerde financieringsaanvragen (DeFi) en „yield farming“-projecten die een jaarlijks rendement van 1.000% beloven, klinken misschien als oplichterij. Maar voor Arthur Hayes, CEO van de crypto-derivatenbeurs BitMEX, bieden ze een kans.

In een blog met de titel „Dreams of a Peasant“, schreef Hayes zijn gedachten over de ballonvaartenmarkt van DeFi op en noemde hij enkele punten over hoe obscure slimme contracten en grappig klinkende altcoins een aantrekkelijke investering kunnen zijn voor risico-zoekende investeerders in een wereld van laagrentende banktarieven – ondanks dat hij ze „shitcoins“ noemde.

„De memes zijn hilarisch (YAM, BASED, etc.), en het feit dat deze penningen meer dan nul waard zijn is een bewijs van de financiële repressie die door de almachtige centrale bankiers op de spaarders wordt uitgeoefend,“ zei Hayes.

Hij voegde eraan toe: „Wanneer we geconfronteerd worden met ernstige inkomensongelijkheid en vrij geld (voor de gelukkigen), zal de financiële speculatie toenemen. Zou je liever 30 jaar lang werken voor een stagnerende tot negatieve reële inkomenswinst in dienst van een megacorporatie, of zou je liever komen spelen in de intellectuele casino’s die de financiële markten zijn?“.

Hayes verwees naar de grimmige economische vooruitzichten die de financiële systemen van vandaag de dag hebben, aangespoord door factoren als stijgende inflatie, onophoudelijke gelddruk en de nadelige gevolgen van de aanhoudende coronaviruspandemie. Deze laatste heeft met name geleid tot een wijdverbreid banenverlies, bedrijfsbeëindigingen, het gebrek aan arbeidskansen en zelfs tot een triljoen dollar aan waarderingen van de mondiale bancaire spelers.Maar dat kan leiden tot een scenario waarin de handel in „waardeloze memes“ onder het mom van technologie „ophoudt zo gek te zijn,“ zei Hayes.

Bitcoin futures surge als institutionele beleggers op zoek gaan naar ‚inflatie hedge‘

Interest in Chicago Mercantile Exchange’s (CME) Corona Millionaire is blijven stijgen, waaruit een blijvende betrokkenheid blijkt van institutionele beleggers die voorheen op hun hoede waren voor het actief…

„Hoewel het merendeel van de activiteiten economisch gezien verspillend is, is het onderliggende vermogen om een ecosysteem van dApps op te bouwen dat programmeerbare financiering mogelijk maakt, een grote verbetering ten opzichte van het trage, analoge [en] dure oude financiële systeem“, schreef hij.

Hayes beschreef het hele gebied van de opbrengst van landbouw-apps als een „DeFi proto-bank“ en zei dat de opbrengsten, de mogelijkheden en de schijnbare verleiding van snelle winsten een tijdperk van inclusieve bankdiensten zullen inluiden, waarin alle gebruikers hun spaargeld kunnen uitlenen aan geïnteresseerde partijen en een jaarlijkse rente van ten minste 10% kunnen verdienen.
Ondertussen waarschuwde de beurseigenaar voor extra volatiliteit in de traditionele en crypto-markten terwijl de Amerikaanse verkiezingen vanaf oktober beginnen. Maar hij voorspelt dat het wantrouwen en de chaos die daaruit voortvloeien, uiteindelijk ten goede zullen komen aan twee kolossen: goud en Bitcoin.

Met een bijhorende orde van digitale groenten, natuurlijk.